Őz steak és szarvashús vadászidényben – Carnivore recept laktóz-, glutén- és szénhidrátmentesen

Szarvas és őz hús vadászidényben – A carnivore-ek titkos menüje

Hölgyeim és uraim, ha azt hitted, hogy a hús csak a tányérodon létezik, és nem az életstílusod része… hát, ideje felébredni.

A vadászidény nem a nyúlveremről szól, hanem a valódi, nyers energiáról, amit egy szépen elkészített őz- vagy szarvashús ad. Itt most nem fogunk búza- vagy szójakosztot emlegetni – ez carnivore territory...

Vadászidény: nem csak az erdőben zajlik

Ahogy a levelek színe megváltozik, és a szél illata hordozza a közelgő hideget, a carnivore-ek szívét ugyanaz a várakozás tölti el, mint a vadászokét.

Nem, nem a távcső és a puska miatt – hanem a friss hús illata miatt, ami a tányérodra kerül. Bár tegyem hozzá többen is nagyon szerencsések vagytok, hogy vadászokodtok......szóval abszolút nektek való ez az élet!

Szarvas, őz, esetleg vaddisznó – minden falatban ott rejlik az erdő, a természet és az igazi tápanyag.

És ha most valaki azt gondolja, hogy a salátalevelek és zabpehely adják az életet… nos, olvasd tovább, és a carnivore szemeddel tekints a világra.

Miért a vad hús a carnivore menü királya?

  • Teljes fehérjeforrás: Egy szelet őz- vagy szarvashús több fehérjét ad, mint egy egész napos tofu-kaland.

  • Minimális szénhidrát: Ha valaki próbálna szénhidrátot számolni, a vad húsnál egyszerűbb: 0 g. Megszűnik a kalória számólgatás csak is edd meg a jó szaftos húsidat a finom szószóddal.

  • Teljesen gluténmentes: Senki nem vonja kérdőre a vaddisznó combját kenyérért… mert nincs benne.......ha ezzel a betegséggel küzdesz. akkor végre meg is szüntetheted csak lakj jól ezekkel:)

  • Laktózmentes: Nem kell tejszínhabot csapkodni a steak tetejére – a hús önmagában tökéletes. Ezzel nekem is bajom volt, de akkár tunkolhatom is tejfölbe, de a barna szósz az az isteni, és ott sincsen semmi laktóz....

A vad hús nem csak tápláló, de a carnivore életstílus tökéletes alapja. És ha valaki azt meri mondani, hogy „de a csirke is jó”, csak mosolyogj, és tedd elé a gyönyörűen elkészült őz steaket.

Őz steak készítése carnivore stílusban

Itt jön a lényeg: hogyan varázsoljuk a természet csodáját a tányérra laktóz-, glutén- és szénhidrátmentesen.

Őz Steak

Hozzávalók (2 főre):

  • 2 szelet őzcomb vagy őzfilé (kb. 200–250 g / szelet)

  • 2 evőkanál kacsazsír vagy vaj

  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

  • Előkészítés: A húst szobahőmérsékletűre hozod. Igen, ez nem csak marketing – a steak ettől szaftos lesz.

  • Fűszerezés: Só – ennyi. Semmi liszt, semmi panír, semmi felesleges szénhidrát.

  • Sütés:

    • Hevítsd a zsírt a serpenyőben.

    • Tedd a steaket közepes lángon 1 percre mindkét oldalán a közepes vastagságú szeletek esetén (medium rare).

    • Majd tedd 150 Fokra előmelegített sütőbe 10 percre. " percenként forgassd. Ha jobban átsütve szereted akkor 2-2 percekig kérgezzd majd 15 perc sütő.

  • Pihentetés: Tedd a steaket tányérra, takard le 2 percre – a lényeg, hogy a hús megőrizze minden természetes nedvességét.

  • Tálalás: Egyszerűen tálald, akár egy kis petrezselyemmel vagy egy ág rozmaringgal a látvány kedvéért. (de ne edd meg, mert akkor már nem szénhidrátmentes)

    Semmi krumpli, semmi rizs – csak őrült mennyiségű tiszta fehérje.

Barna szósz steak és vadakhoz

Hozzávalók:

  • Vaj

  • víz

  • a Steak kérgezése után maradt lerakódás a serpenyőben

  • Só (óvatosan..)

Elkészítés

  • Öntsd fel kicsi vízzel és egyneműsítsd (homogenizáld)

  • tegyél vajat hozzá, olvaszd fel, és süssd tovább hogy besűrűsödjön.

  • Öntsd át egy kis tányérba tálalni, vagy ha kész a hús használhatod tunkolásra vagy nyakon is öntheted vele

Carnivore kivezetés: laktóz, glutén és szénhidrát nélkül

A vad hús nem csak a szezon csúcspontja, hanem a tökéletes carnivore kivezetés. Nem kell tejtermék, nem kell gabona, nem kell cukor – minden falatban ott az energia, amit a természet adott. Ha követed ezt a menüt:

  • Energia 24/7: A természetes fehérje stabilizálja a vércukrot, nincs napközbeni kajakóma, se éhségétzet, és nincs ezáltal nassolásra késztetés se.

  • Teljes gyógyulás: Laktóz- és gluténmentes étrend = kevesebb gyulladás, jobb emésztés.

  • Szénhidrátmentes boldogság: A tested végre valódi üzemanyagot kap, nem cukorbombát.

És ha valaki megkérdezi, hogy „ugye nem unalmas?”, csak tálald újra a steaket, és nézd, ahogy leesik az álluk.:) Én még a Raclett vagy a Foundeu-t is ezzel tunkoltam kenyér helyett, na ez volt a nem semmi!

A végére gondolatok carnivore-eknek

Hölgyeim és uraim, a vad hús nem csak étel – élmény, életstílus és energiaforrás. Ha a növényevők továbbra is leveles salátával próbálnak boldogulni, te ott állsz majd a steaked mellett, mosolyogva, provokatívan, és teljesen laktóz-, glutén- és szénhidrátmentesen.

Ne feledd: a vadászidény a carnivore-ek ünnepe. A hús királyságában te vagy az uralkodó, és a szarvas vagy őz steak az arany koronád.

Ha tetszett ez a recept és még érdekel a hétköznapi megoldás akkor olvassd el ezeket a recept ötleteket is:

Elég a diétás szüttyögésből!


Ha végre egy olyan életmódról olvasnál, ami működik nőként, anyaként, húsimádóként – akkor iratkozz fel.

Kapsz recepteket, tippeket és olyan infókat, amiket máshol nem mondanak ki.


Ahol találkozhatsz velem!

Ha kérdésed van, vagy további információra van szükséged, üzenj nekem!

Találkozzunk a kedvenc média oldaladon is:

Foglalj időpontot