Őszi carnivore májreceptek: 4 provokatív ételösszetétel a teljes erőért

Őszi energia májjal

Ősz van, a napok rövidebbek, de a máj ereje nem fogyhat!

A carnivore diéta rajongói tudják, hogy a máj nemcsak szuper tápláló, hanem igazi energiaforrás is: tele van B12-vel, vassal és könnyen felszívódó fehérjével. Ha szeretnél egy erőteljes, provokatív őszi ételre váltani, akkor itt az ideje kipróbálni a következő négy májas receptet. És ne aggódj: a humort is beleteszem, mert a carnivore élet nem csak izomerősítésről szól, hanem élvezetről is!

Máj-burger trio

Hozzávalók:

  • 300 g marhamáj

  • 200 g darált marhahús

  • 2 tojás

  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint (én csak sózok)

  • 2 evőkanál sertészsír a sütéshez

Miért érdemes?

  • Kiváló fehérje- és B12-forrás

  • Egyszerű elkészítés, mégis látványos

  • zöldség nincs, csak tiszta erő

Elkészítés:

  • A májat tisztítsd meg, és vágd apró kockákra.

  • A darált marhahúst és májat keverd össze a tojással, sóval és szerecsendióval.

  • Formázz mini burgereket, kb. 5 cm átmérőjűeket.

  • Serpenyőben, közepes hőfokon süsd őket 3–4 percig mindkét oldalon, míg a belseje rózsaszín marad.

  • Tálalás: rakd őket egymás mellé

    „Zöldséget nem kapsz, csak tiszta erőt!”

Őszi tipp: tálald sült gesztenyével vagy pirított tökmaggal a karácsony előtti hangulatért. (csak ha nem carnivoret folytatsz)

Máj-csúszda – Bacon tekercs

Hozzávalók:

  • 200 g sertésmájas szelet

  • 8 szelet bacon

  • Só ízlés szerint

Miért érdemes?

  • Ropogós, ízletes, izomerősítő snack

  • Könnyen variálható ízekkel (en nem szoktam csak sót és csak azzal, de kakukkfű lehet még jó ötlet ha nagyon nem birod ki)

Elkészítés:

  • Májszeleteket vágj hosszú, vékony csíkokra.

  • Tekerd be mindegyiket bacon szeletekkel, majd fűszerezd sóval

  • 180°C-os sütőben süsd 15 percig, majd kapcsold grill funkcióra 3–5 percre, hogy ropogós legyen.

  • Tálalás: mini tálcán

    „Ez a hullámvasút csak a bátraknak!”

Őszi hangulat: szervírozd sütőtökpüré mentesen, a carnivore stílus megtartásával.

Máj sushi carnivore módra

Hozzávalók:

  • 200 g marhamáj

  • 8 szelet bacon

  • 1 tojás a ragasztáshoz

  • Só (kakukkfű ízlés szerint)

Miért érdemes?

  • Innovatív, vizuálisan is vonzó

  • Fehérjében gazdag, gyorsan elkészíthető

Elkészítés:

  • Májat vágj vékony, hosszú szeletekre.

  • Bacon szeletekbe tekerd a májat, a tojással kicsit ragaszd össze a végét.

  • Serpenyőben vagy sütőben süsd 10–12 percig, amíg a bacon ropogós lesz.

  • Tálalás: mini tekercs

    „Kinek kell sushi, ha máj van?”

Őszi tipp: szórd meg egy kis szárított zsályával a meleg, fűszeres őszi ízért.

Máj & Steak „tornyok”

Hozzávalók:

  • 300 g marhahús steak

  • 150 g marhamáj

  • Só, kacsazsír

Miért érdemes?

  • Ropogós steak + máj = fehérjebomba

  • Látványos, provokatív tálalás

Elkészítés:

  • Steak-et sózd majd süsd serpenyőben közepes hőfokon mindkét oldalát 3–4 percig.

  • Májszeleteket sózd majd süsd meg gyorsan, kb. 2–3 perc minden oldalon.

  • Rétegezd a steak és a máj szeleteket torony formában a tányéron.

    „Ez a torony csak az erőseknek való!”

Őszi tipp: szórd meg egy kevés pörkölt tökmaggal vagy pirított dióval a szezonális hatásért. (carnivorésként ne, de ha nem birod ki....)

Miért működik az őszi carnivore májas étel?

Ősz van, és itt az idő, hogy a carnivore májas receptekkel felturbózd az energiád. Próbáld ki mind a négy provokatív ételt, és oszd meg, melyik lett a kedvenced!

  • Kattints ide a további carnivore receptekért

  • Kövess Instagramon és TikTokon, ahol naponta osztok tippeket, humort és provokatív recepteket

  • Ne feledd: az erő a májból jön!

Elég a diétás szüttyögésből!


Ha végre egy olyan életmódról olvasnál, ami működik nőként, anyaként, húsimádóként – akkor iratkozz fel.

Kapsz recepteket, tippeket és olyan infókat, amiket máshol nem mondanak ki.


Ahol találkozhatsz velem!

Ha kérdésed van, vagy további információra van szükséged, üzenj nekem!

Találkozzunk a kedvenc média oldaladon is:

Foglalj időpontot