Őszi energia májjal
Ősz van, a napok rövidebbek, de a máj ereje nem fogyhat!
A carnivore diéta rajongói tudják, hogy a máj nemcsak szuper tápláló, hanem igazi energiaforrás is: tele van B12-vel, vassal és könnyen felszívódó fehérjével. Ha szeretnél egy erőteljes, provokatív őszi ételre váltani, akkor itt az ideje kipróbálni a következő négy májas receptet. És ne aggódj: a humort is beleteszem, mert a carnivore élet nem csak izomerősítésről szól, hanem élvezetről is!

Máj-burger trio
Hozzávalók:
300 g marhamáj
200 g darált marhahús
2 tojás
Só, bors, szerecsendió ízlés szerint (én csak sózok)
2 evőkanál sertészsír a sütéshez
Miért érdemes?
Kiváló fehérje- és B12-forrás
Egyszerű elkészítés, mégis látványos
zöldség nincs, csak tiszta erő
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg, és vágd apró kockákra.
A darált marhahúst és májat keverd össze a tojással, sóval és szerecsendióval.
Formázz mini burgereket, kb. 5 cm átmérőjűeket.
Serpenyőben, közepes hőfokon süsd őket 3–4 percig mindkét oldalon, míg a belseje rózsaszín marad.
Tálalás: rakd őket egymás mellé
„Zöldséget nem kapsz, csak tiszta erőt!”
Őszi tipp: tálald sült gesztenyével vagy pirított tökmaggal a karácsony előtti hangulatért. (csak ha nem carnivoret folytatsz)
Máj-csúszda – Bacon tekercs
Hozzávalók:
200 g sertésmájas szelet
8 szelet bacon
Só ízlés szerint

Miért érdemes?
Ropogós, ízletes, izomerősítő snack
Könnyen variálható ízekkel (en nem szoktam csak sót és csak azzal, de kakukkfű lehet még jó ötlet ha nagyon nem birod ki)
Elkészítés:
Májszeleteket vágj hosszú, vékony csíkokra.
Tekerd be mindegyiket bacon szeletekkel, majd fűszerezd sóval
180°C-os sütőben süsd 15 percig, majd kapcsold grill funkcióra 3–5 percre, hogy ropogós legyen.
Tálalás: mini tálcán
„Ez a hullámvasút csak a bátraknak!”
Őszi hangulat: szervírozd sütőtökpüré mentesen, a carnivore stílus megtartásával.

Máj sushi carnivore módra
Hozzávalók:
200 g marhamáj
8 szelet bacon
1 tojás a ragasztáshoz
Só (kakukkfű ízlés szerint)
Miért érdemes?
Innovatív, vizuálisan is vonzó
Fehérjében gazdag, gyorsan elkészíthető
Elkészítés:
Májat vágj vékony, hosszú szeletekre.
Bacon szeletekbe tekerd a májat, a tojással kicsit ragaszd össze a végét.
Serpenyőben vagy sütőben süsd 10–12 percig, amíg a bacon ropogós lesz.
Tálalás: mini tekercs
„Kinek kell sushi, ha máj van?”
Őszi tipp: szórd meg egy kis szárított zsályával a meleg, fűszeres őszi ízért.
Máj & Steak „tornyok”
Hozzávalók:
300 g marhahús steak
150 g marhamáj
Só, kacsazsír

Miért érdemes?
Ropogós steak + máj = fehérjebomba
Látványos, provokatív tálalás
Elkészítés:
Steak-et sózd majd süsd serpenyőben közepes hőfokon mindkét oldalát 3–4 percig.
Májszeleteket sózd majd süsd meg gyorsan, kb. 2–3 perc minden oldalon.
Rétegezd a steak és a máj szeleteket torony formában a tányéron.
„Ez a torony csak az erőseknek való!”
Őszi tipp: szórd meg egy kevés pörkölt tökmaggal vagy pirított dióval a szezonális hatásért. (carnivorésként ne, de ha nem birod ki....)
Miért működik az őszi carnivore májas étel?
Ősz van, és itt az idő, hogy a carnivore májas receptekkel felturbózd az energiád. Próbáld ki mind a négy provokatív ételt, és oszd meg, melyik lett a kedvenced!
Kattints ide a további carnivore receptekért
Kövess Instagramon és TikTokon, ahol naponta osztok tippeket, humort és provokatív recepteket
Ne feledd: az erő a májból jön!
Elég a diétás szüttyögésből!
Ha végre egy olyan életmódról olvasnál, ami működik nőként, anyaként, húsimádóként – akkor iratkozz fel.
Kapsz recepteket, tippeket és olyan infókat, amiket máshol nem mondanak ki.
Ahol találkozhatsz velem!
Ha kérdésed van, vagy további információra van szükséged, üzenj nekem!
Találkozzunk a kedvenc média oldaladon is:
Instagram: @anisbeautyfit
Tik Tok: @anikorrenner
Facebook: Ani's Beautyfit
Foglalj időpontot